Vrhunska odbojka na pesku u finalu prvog Vip Beach Mastersa u Kragujevcu

Na peščanim terenima ispred Skupštine grada Kragujevca u sjajnoj atmosferi završen je prvi turnir ovogodišnje, treće serije Vip Beach Masters turinira, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije. Pobednici turnira su Srđan Veckov i Davor Brčić u muškoj i gostujući tim Asja Dinova i Svetla Angelova iz Bugarske u ženskoj konkurenciji, kojima su dodeljeni trofeji, kao i novčane nagrade od 1.800, odnosno 1.300 evra.

Za kvalifikacije se prijavilo čak 46 muških i 14 ženskih ekipa, dok se u glavnom delu turnira takmičilo 16 muških i 8 ženskih timova. Pobednici turnira u muškoj konkurenciji Srđan Veckov i Davor Brčić su u uzbudljivom finalu bili uspešniji od tandema Žarko Kisić i Drago Teodorović koji je osvojio srebrnu medalju. Bronzana medalja pripala je timu u sastavu Goran Marić i Jovan Šajnberger. U ženskoj konkurenciji, pobednički tim Asja Dinova i Svetla Angelova iz Bugarske je u sjajnom meču za nijansu nadigrao drugoplasirani tandem Borki – Burmazović, koje su u generalnom plasmanu na prošlogodišnjem Vip Beach Mastersu osvojile bronzu. Treće mesto pripalo je Ivani Isailović i Jeleni Blagojević, prošlogodišnjim šampionkama Srbije u bičvoleju. Svim učesnicima finala veliku podršku pružila je kragujevačka publika koju ni povremena kiša nije sprečila da sa punih tribina prati mečeve Vip Beach Mastersa.
Građani Kragujevca su se tokom sva tri dana turnira pokazali kao veliki ljubitelji odbojke na pesku koji su uživali u dinamičnim nadmetanjima i sjajnoj zabavi na tribinama. Uzavreloj atmosferi doprineli su Galeb Nikačević, voditelj MTV Adria i brazilski animator Marselo, igračice na pesku, kao i DJ koji je najnovijim letnjim hitovima podigao publiku na noge. Najsrećniji posetioci imali su priliku da učestvuju u brojnim nagradnim igrama i osvoje poklone sponzora. Turnir su iz ekskluzivne VIP lože pratili i mnogobrojni ljubitelji sporta, među kojima i predstavnici političkog i javnog života Kragujevca i brojni novinari.

Vip Beach Masters 2010 – Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku nastavlja se turnirima u Nišu (6. – 8. avgust) i Novom Sadu (27. – 29. avgust). U organizaciji Vipa i Odbojkaškog saveza Srbije, Novi Sad će po drugi put biti domaćin prestižnog CEV Challenger turnira, od 21. do 25. jula, koji će na plaži Štrand okupiti najbolje igrače bičvoleja u Evropi. Ukupan nagradni fond za sve turnire Vip Beach Mastersa iznosi neverovatnih 46.500 evra – za tri turnira nacionalnog prvenstva nagradni fond iznosi po 11.500 evra, a za CEV Challenger 12.000 evra.

Ovaj značajan sportski događaj podržali su ZTE, Oriflame, Fiat, Red Bull, Aqua Viva, DaCapo, Hypo Alpe Adria Banka, grad Kragujevac, a kompanija Wiener Stadtische je osigurala ceo turnir. Zajedno sa Odbojkaškim savezom Srbije, organizaciju turnira je podržala i Evropska odbojkaška konfederacija (CEV). Medijski partneri su TV RTS, magazin Glorija i radio stanica Bravo.