Sjajan početak Vip Beach Mastersa u Kragujevcu

Prvi u seriji ovogodišnjeg, trećeg po redu Vip Beach Masters turnira, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, počeo je danas u Kragujevcu, na terenima za odbojku na pesku ispred Skupštine grada. Turnir traje tokom celog dana, i nastavlja se u subotu, 19. juna i nedelju, 20. juna kad će biti odigrani polufinalni i finalni mečevi u muškoj i ženskoj konkurenciji. Kragujevački turnir je izazvao veliko intresovanje pa se za kvalifikacije prijavilo čak 46 muških i 14 ženskih ekipa, dok će se za nagradni fond od 11.500 evra nadmetati najboljih 16 muških i 8 ženskih timova.

Ulaz za sve mečeve je slobodan, a Kragujevčani će po prvi put imati priliku da uživaju u sjajnom ambijentu i uzbudljivim mečevima, koje donosi Vip Beach Masters. Publika je već prvog dana pokazala veliko interesovanje, pa su tribine od samog početka bile pune ljubitelja odbojke na pesku, koji su pružali podršku odbojkašima na terenu. Kragujevac će ovog vikenda biti mesto vrhunske odbojke i sjajne zabave, za koju će biti zadužene igračice na pesku, DJ, kao i već svima dobro poznat tandem voditelja Galeba Nikačevića sa programa MTV Adria i čuvenog brazilskog animatora Marsela.

Turnir se završava u nedelju u 18 časova svečanom dodele nagrada najuspešnijim odbojkašima i odbojkašicama. Tri najbolje ekipe osvojiće zlatne, srebrne i bronzane medalje i pehare, pobednički muški tim osvojiće 1.800 evra, a prvoplasirane odbojkašice 1.300 evra.

Vip Beach Masters 2010 – Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku nastavlja se turnirom u Nišu (6. – 8. avgust), dok će se finale Nacionalnog prvenstva odigrati u Novom Sadu (27. – 29. avgust). U organizaciji Vipa i Odbojkaškog saveza Srbije, Novi Sad će po drugi put biti domaćin prestižnog CEV Challenger turnira, od 21. do 25. jula, koji će na plaži Štrand okupiti najbolje igrače u odbojci na pesku u Evropi. Ukupan nagradni fond za sve turnire Vip Beach Mastersa iznosi neverovatnih 46.500 evra – za tri turnira nacionalnog prvenstva nagradni fond iznosi po 11.500 evra, a za Challenger 12.000 evra

Osim kompanije Vip mobile, generalnog sponzora Vip Beach Masters turnira, ovaj značajan sportski događaj podržali su ZTE, Oriflame, Fiat, Red Bull, Aqua Viva, DaCapo, Hypo Alpe Adria Banka, grad Kragujevac, a kompanija Wiener Stadtische je osigurala ceo turnir. Zajedno sa Odbojkaškim savezom Srbije, organizaciju turnira je podržala i Evropska odbojkaška konfederacija (CEV). Medijski partneri su TV RTS, magazin Glorija i radio stanica Bravo.