Vip Beach Masters ovog leta u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu

Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije danas su najavili Vip Beach Masters 2010 – Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku, treći po redu profesionalni šampionat, koji će se ovog leta igrati u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu. Značaj Vip Beach Masters turnira za razvoj i promociju odbojke na pesku u Srbiji prepoznalo je i Ministarstvo omladine i sporta, koje je ove godine pokrovitelj projekta.

Promocija nove sezone otvorena je na terenu Goga Yahting kluba egzibicionim mečom između profesionalnih igrača i poznatih TV lica, koji su napravili sjajnu atmosferu i najavili dobru zabavu na turnirima. Svoje odbojkaško umeće i takmičarski duh pokazali su Stefan Basta, osvajač srebrne medalje na Balkanskom šampionatu do 23 godine i TV lice Marija Kilibarda u timu protiv Ivane Isailović, osvajačice Nacionalnog šampionata 2009 i Ivana Ivanovića, voditelja „Keš taksija“.

Vip Beach Masters 2010 – Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku počinje turnirom u Kragujevcu (18. - 20. jun), a nastavlja se u Nišu (6. - 8. avgust), dok će se finale Nacionalnog prvenstva odigrati u Novom Sadu (27. - 29. avgust). Tokom ovih turnira 16 muških i 8 ženskih timova koji se kvalifikuju, nadmetaće se za titulu šampiona Srbije u odbojci na pesku. Novi Sad će od 21. do 25. jula ponovo biti domaćin prestižnog CEV Challenger turnira, koji će na plaži Štrand okupiti najbolje muške ekipe u odbojci na pesku u Evropi. Takmičari će se nadmetali za poene na listi Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i Svetske odbojkaške federacije (FIVB).

Ukupan nagradni fond za sva četiri turnira je 46.500 evra - za tri turnira Nacionalnog prvenstva nagradni fond iznosi po 11.500 evra (ukupno 34.500 evra), a za Challenger 12.000 evra.

„Razvoj odbojke na pesku i organizacija Vip Beach Masters-a predstavljaju značajan segment partnerske saradnje izveđu Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije. Želim da ovaj put prenesem i zadovoljstvo najodgovornijih ljudi CEV i FIVB, kvalitetetom organizacije prošlogodišnjeg Vip Beach Masters turnira. Nadam se i verujem da će odbojka na pesku iz godine u godinu, zahvaljujući ovakvom projektu, postati sve popularnija i prisutnija među ljubiteljima odbojke i medijima“, rekao je Aleksandar Boričić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

„Već treću godinu zaredom Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije kroz Vip Beach Masters turnire doprinose razvoju srpske odbojke na pesku i podižu je na međunarodni nivo. Izuzetno nam je drago što je ovaj turnir već izrastao u prestižnu manifestaciju koja okuplja najbolje igrače bičvoleja u Srbiji, spremne da se nadmeću na najvećim svetskim turnirima. Verujemo da će Srbija, uz ovakve talente, imati sjajnu reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine”, izjavio je Aleksander Šperl, predsednik Upravnog odbora Vip mobile.

Ovaj značajni sportski događaj podržali su ZTE, Oriflame, Fiat, Red Bull, Aqua Viva, DaCapo, Hypo Alpe Adria Banka, grad Kragujevac, Gradsko zelenilo Novi Sad i Sportski centar „Čair“, a kompanija Wiener Stadtische je osigurala ceo turnir. Organizaciju je, uz Odbojkaški savez Srbije, podržala i Evropska odbojkaška konfederacija (CEV).

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo već drugu godinu glavni sponzori Vip Beach Masters turnira i što na ovaj način doprinosimo razvoju odbojke na pesku u Srbiji. Sigurni smo da će ovogodišnji turnir kvalitetom igre i atraktivnim konceptom privući brojne ljubitelje ovog sporta”, rekao je g. Kevin Čangbin Kju, generalni direktor kompanije ZTE za Centralnu Evropu, vodećeg svetskog provajdera telekomunikacione opreme i mrežnih rešenja.