Proglašeni šampioni i šampionke Nacionalnog prvenstva u bič voleju

Poslednji turnir u seriji Vip Beach Masters 2010, Prvenstva Srbije u odbojci na pesku u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, završen je danas finalnim nadmetanjem u Novom Sadu. Ovogodišnji šampioni Srbije u odbojci na pesku su timovi Veckov/Brčić i Borki/Burmazović, koji su zbirno osvojili najviše bodova na sva tri turnira serije Vip Beach Masters 2010. Pobednici ovog turnira su timovi Marković/Jović u muškoj, i Vorlova/Rehackova u ženskoj konkurenciji, kojima su pripali trofeji i nagrade od 1.800, odnosno 1.300 evra.

Za kvalifikacije na poslednjem turniru u sezoni prijavilo se čak 49 ekipa, dok se u glavnom delu turnira takmičilo 16 muških i 8 ženskih timova. Novosadski turnir je obeležilo i učešće gostiju iz Hrvatske i Češke, ali i fenomenalna igra tima Marković/Jović, koji su u finalu pred prepunim tribinama odneli pobedu nad tandemom Tatić/Tešić 1:2 (22:20,19:21, 18:20). Treće mesto pripalo je timu Vidić/Kiković. U ženskoj konkurenciji kao najbolje pokazale su se Vorlova - Rehackova, savladavši tim Isailović Ivana/Matić Milena rezultatom 1:2 (19:21, 21:19, 13:15), dok je bronzana medalja pripala timu Blagojević Jelena/ Egić Isidora.

Štrand je tokom vikenda bio mesto sa najboljom atmosferom u gradu, zahvaljujući najnovijim letnjim muzičkim hitiovima DJ-a i nastupima atraktivnih igračica na pesku, dok su svi posetioci koji su učestvovali u zanimljivim igrama na pesku bili nagrađeni poklonima sponzora.

Finale Prvenstva su svojim prisustvom upotpunili i mnogobrojni ljubitelji sporta, predstavnici medija, kao i brojne javne ličnosti: Milan Kalinić, Vasa Mijić, Andrija Gerić i mnogi drugi, koji su iz Vip lože pratili mečeve i bodrili svoje favorite.

Ovaj značajan sportski događaj podržali su ZTE, Oriflame, Fiat, Red Bull, Aqua Viva, DaCapo, Hypo Alpe Adria Banka, grad Kragujevac, Gradsko zelenilo Novi Sad i Sportski centar „Čair“, a kompanija Wiener Stadtische je osigurala ceo turnir. Zajedno sa Odbojkaškim savezom Srbije, organizaciju turnira je podržala i Evropska odbojkaška konfederacija (CEV).