Majstori odbojke na pesku u finalu Vip Beach Masters turnira u Nišu

Drugi u seriji ovogodišnjeg Nacionalnog prvenstva u odbojci na pesku - Vip Beach Masters, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, završen je danas na Čairskim bazenima u Nišu pobedom Jelene Blagojević i Milene Matić u ženskoj i  Žarka Kisića i Draga Teodorovića u muškoj konkurenciji.  Njima su pripali trofeji i nagrade od 1.300, odnosno 1.800 evra.
U finalnom meču u ženskoj konkurenciji, uz gromoglasnu podršku publike sa tribina, predstavnice srpske odbojke na pesku Blagojević-Matić pokazale su sjajnu igru i sportski duh protiv tandema Fabiola-Evelyn iz Brazila i pobedile ih rezultatom 2:1 u setovima (21:17, 20:22, 14:16). Iako se činilo da će treći set biti prekinut zbog povrede Fabiole, Brazilke su nastavile igru i borbenošću potvrdile zašto se ova zemlja nalazi u svetskom vrhu odbojke na pesku. U meču za treće mesto, Burmazović-Borki odnele su pobedu nad Đukić-Pajović (18:21, 21:15, 7:15). Drugoplasiranom ženskom timu pripalo je 1.000 evra, a trećeplasiranom 750 evra.

U uzbudljivom i neizvesnom meču, Kisić i Teodorović iz Bosne i Hercegovine pobedili su o muškom finalu dvojac Šajnberger-Marić rezultatom 2:0 u setovima (21:14, 21:13). Obe ekipe borile su se za svaki poen, dok je publika navijala i aplauzima hvalila njihovu odličnu igru. Odbojkaško umeće pokazali su i trećeplasirani Antonić-Galetin, koji su savladali Veckova-Brčića (13:21, 21:15, 10:15). Nosiocima srebra pripalo je 1.200 evra, a bronze 950 evra.

Na turniru u Nišu učestvovalo je 48 muških i 17 ženskih ekipa, uključujući i 2 tima iz inostranstva. Posetioci su tokom turnira uživali u vrhunskoj odbojci na pesku i bodrili svoje favorite. U pauzama između mečeva organizovane su nagradne igre sa poklonima sponzora, a posetioci su mogli da se takmiče u najboljem servisu, imitiranju igračica na pesku, bodrenju svojih favorita i drugim interesantnim igrama. Turnir su iz ekskluzivne Vip lože pratili mnogobrojni ljubitelji sporta, predstavnici medija i javne ličnosti grada Niša.

Nacionalno prvenstvo završava se finalnim takmičenjem na novosadskom Štrandu od 27. do 29. avgusta, kada će po treći put biti proglašeni šampioni i šampionke Srbije u odbojci na pesku.