Počeo Vip Beach Masters turnir na Čairskim bazenima u Nišu

Drugi u seriji ovogodišnjeg Vip Beach Masters turnira - Prvenstva Srbije u odbojci na pesku, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, počeo je juče na atraktivnim peščanima terenima ispred bazena Sportskog centra „Čair“. Turnir traje do nedelje, 8. avgusta, kada će tokom popodneva biti odigrani polufinalni i finalni mečevi. Za kvalifikacije na ovom turniru prijavilo se 48 muških i 17 ženskih ekipa iz Srbije, kao i 2 tima iz inostranstva, od kojih će se najboljih 16 muških i 8 ženskih ekipa u glavnom turniru nadmetati za ukupan nagradni fond od 6.500 evra sa seniore, odnosno 5.000 evra za seniorke. Pobednički muški tim dobiće ukupan iznos od 1.800 evra, dok će prvoplasirane odbojkašice biti nagrađene sa 1.300 evra.

Prvog dana turnira odigrano je 30 mečeva u muškim kvalifikacijama, a 11 parova je ušlo u centralno takmičenje. Oni su se pridružili direktnim učesnicima glavnog turnira Veckovu i Brčiću, Nišlijama Miloševiću i Majcanu, Basti i Nikoliću koji su bodovima izborili plasman, gostima iz Bosne i Hercegovine Kisiću i Teodoroviću i Đokiću i Pajoviću koji su od organizatora dobili vajld kartu. Glavni turnir u muškoj konkurenciji na programu je danas 10 do 17 časova, dok su nadmetanja za plasman zakazana za sutra. U međuvremenu, devojke će takođe danas igrati kvalifikacije kroz osam mečeva, a pet najboljih ekipa obezbediće prolaz u glavni turnir koji počinje sutra. Direktan plasman u glavni turnir obezbedile su Burmazović-Borki, Nišlijke Marinković-Stojanović i ženski dvojac iz Brazila, Fabiola-Evelyn.

Ulaz za sve mečeve Vip Beach Masters-a je slobodan, a organizatori su pripremili vrhunski zabavni program. Uz letnje muzičke hitove za koje je zadužen DJ,  tu su i igračice na pesku, dok se u pauzama između mečeva organizuju promotivne nagradne igre sa zanimljivim poklonima. Publiku animira već svima dobro poznati tandem, voditelj Galeb Nikačević sa televizije MTV Adria i čuveni brazilski animator Marselo.

Prvenstvo Srbije završava se finalnim takmičenjem u Novom Sadu od 27. do 29. avgusta, kada ćemo po treći put dobiti nacionalne šampione i šampionke u odbojci na pesku.