Smečevi u Baču

Smečevi u Baču

Proteklog vikenda uspešno je završen još jedan turnir nacionalnog prvenstva u odbojci na pesku – Vip Beach Masters 2015, koje se ove sezone održava u 9 gradova širom Srbije

Rekordan broj od 53 muške i ženske ekipe nadmetale su se na terenima kraj jezera Provala u Baču, kako bi osigurale dragocene poene potrebne za šampionsku titulu nacionalnih prvaka u odbojci na pesku. Treći turnir u ovoj sezoni protekao je u znaku sportskog duha i maeastralnih poteza najboljih domaćih igrača, ali i dobre atmosfere i punih tribina.

Stefan Basta i Lazar Kolarić su trijumfovali treći put zaredom, ovog puta savladavši u finalu Miljana Kikovića i Nemanju Vidića sa 2:1 (21:8, 23:25 i 15:6). U meču za treće mesto, Siniša Antonić i Arsenije Mutapčija bili su bolji od Ivana Lozića i Đorđa Klašnića sa 2:1 (21:17, 17:21 i 18:16).

U konkurenciji odbojkašica, Nina Škarić i Aleksandra Aleksić odnele su svoju prvu pobedu ove sezone, savladavši u finalu Goranu Mrđan i Teodoru Trifunović sa 2:0 (21:6 i 21:15), dok su u utakmici za treće mesto, Ivana Isailović i Svetlana Simić pobedile Natašu Savović i Katarinu Raičević sa 2:0 (21:14 i 22:20).

Želeći da dodatno populariziju odbojku na pesku i među najmlađima, kompanija Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije i ove sezone organizuju Vip Beach Masters školu odbojke za devojčice i dečake uzrasta do 14 godina, u svim gradovima domaćinima turnira. U Baču je kroz ovu školicu prošlo 130 mališana, koju vodi svima omiljeni trener i sportski as, Vanja Grbić, , dok je od početka ove sezone školica iznedrila čak 810 budućih odbojkašica i odbojkaša.

Sledeći turnir seli se u Čajetinu, gde će naši asovi odmeravati snage od 17. do 19. jula, a nakon toga i u Novi Sad, Šabac, Zrenjanin i Sombor. Veliko finale ovogodišnje Vip Beach Masters sezone rezervisano je za Beograd, kada će biti proglašeni nacionalni šampioni u obe kategorije, koji će osvojiti i zvanični telefon ovogodišnjeg prvenstva, LG G4.

Pogledajte galeriju fotografija - kliknite ovde