„Kraljevski“ turnir u Kraljevu

„Kraljevski“ turnir u Kraljevu

Rekordne 53 ekipe takmičile su se na drugom turniru ove Vip Beach Masters sezone, dok je 530 mališana prošlo kroz školu odbojke Vanje Grbića

Proteklog vikenda, Kraljevčani su imali priliku da pomno prate spektakularne mečeve čak 29 ekipa u muškoj i 24 ekipe u ženskoj konkurenciji na odbojkaškim terenima na obali Ibra.

Pobedu u ženskoj konkurenciji ponovo su odnele fenomenalne Milena Matić i Marija Milošević savladavši Ninu Škarić i Aleksandru Aleksić sa 2:0, (21:17; 21:13). U meču za treće mesto, Ivana Isailović i Svetlana Simić savladale su Goranu Mrđan i Teodoru Trifunović sa 2:1 (21:23; 21:19; 15:12).

U konkurenciji odbojkaša, Stefan Basta i Lazar Kolarić još jednom su odneli pobedu u finalu savladavši Marka Galeševa i Raška Jovanovića sa 2:0 (21:19; 21:15), dok su u borbi za treću poziciju trijumfovali Mirko Radević i Đorđe Klašnić nad Nemanjom Vidićem i Miljanom Kikovićem rezultatom 2:0 (21:13; 21:19).

Tradicionalno, i tokom ovogodišnjeg nacionalnog prvenstva u odbojci na pesku, kompanija Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije organizovali su Vip Beach Masters školu odbojke za mališane uzrasta do 14 godina u svim gradovima domaćinima turnira. Časove svog omiljenog trenera i potpredsednika OSS, Vanje Grbića, pohađalo je rekordih 530 malih Kraljevčana, dok je od početka sezone kroz školicu prošlo ukupno 680 budućih odbojkaša i odbojkašica.

Turnir u Kraljevu je drugi po redu ove sezone, nakon čega će uslediti i takmičenja u Baču, Čajetini, Novom Sadu, Šapcu, Zrenjaninu, Somboru, kao i finalni turnir u Beogradu koji će biti održan od 26. do 29. avgusta.

Vip Beach Volley Liga, Kraljevo: 3 – 5. jul

Plasman:

SENIORKE

  1. Milena Matić/Marija Milošević
  2. Nina Škarić/Aleksandra Aleksić
  3. Ivana Isailović/Svetlana Simić

SENIORI

  1. Stefan Basta/Lazar Kolarić
  2. Marko Galešev/Raško Jovanović
  3. Mirko Rađević/Đorđe Klašnić

Pogledajte galeriju fotografija - kliknite ovde