Maestralno finale Vip Beach Mastersa 2014

Maestralno finale Vip Beach Mastersa 2014
Serijom finalnih mečeva na Beogradskom turniru na Adi Ciganliji završeno je ovogodišnje Vip Beach Masters - Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku, koju sedmu godinu zaredom organizuju kompanija Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije. Nakon uzbudljivih turnira održanih u dvanaest gradova širom Srbije u protekla tri meseca, sjajna igra obezbedila je parovima Aleksandra Frajtović/Nina Škarić i Miljan Kiković/Stefan Basta šampionsku titulu, ali i vredne novčane nagrade iz ukupnog fonda od 32.000 evra, koje je obezbedila kompanija Vip mobile.

Do pobedničkog postolja na beogradskom turniru u muškoj kategoriji došli su Miljan Kiković/Stefan Basta pobedom nad parom Marko Galešev/Siniša Antonić, dok je treće mesto pripalo paru Damjan Pušonjić/Srđan Medan, koji su u meču za bronzu savladali duo Aleksandar Gavrilov/Miloš Milić rezultatom 2:1 (20:22, 21:16, 15:13). U ženskoj konkurenciji na Adi Ciganliji duo Aleksandra Frajtović/Nina Škarić bio je bolji od para Isidora Egić/Milena Matić koje su savladale rezultatom 2:0 (21:12, 21:19), dok su se na treći stepenik pobedničkog postolja popele Gordana Mrđan i Teodora Trifunović.

Zahvaljujući velikom zalaganju organizatora, ali i podršci lokalnih samouprava, ove sezone, pored beogradske publike, u maestralnoj igri imali su priliku da uživaju i navijači u Novom Pazaru, Užicu, Kruševcu, Novom Sadu, Kraljevu, Čajetini, Velikom Gradištu, Baču, Somboru, Zrenjaninu i Kanjiži. Osim nacionalnog prvenstva, ove bičvolej sezone organizovano je i i takmičenje pod okriljem Evropske odbojkaške konfederacije, CEV Evropsko prvenstvo u odbojci na pesku – Masters Novi Sad 2014. Takođe, u septembru Beograd će ugostiti i najveće talente iz regiona, koji će se nadmetati na Balkanskom prvenstvu u odbojci na pesku.

Ni ove godine nije izostala zabava i za mališane širom Srbije. Vip Beach Masters škola odbojke, koju četvrtu godinu zaredom vodi naš proslavljeni odbojkaš i olimpijski as Vanja Grbić, omogućila je mališanima da se oprobaju u ovom uzbudljivom sportu. Ove bičvolej sezone je u svih 12 gradova koji su bili domaćini turnira, kroz ovu školicu prošlo preko 4000 dečaka ii devojčica uzrasta do 14 godina, koji su pod Vanjinim budnim okom naučili osnove odbojke na pesku.

Novitet ove Vip Beach Masters sezone je biznis liga koju je kompanija Vip organizovala za svoje poslovne partnere. Za vredne nagrade nadmetalo se šesnaest timova iz kompanija: Saga, Nectar, Executive Group, Leo Burnett i mnogi drugi.

Prvi put turniri u okviru Nacionalnog prvenstva u odbojci na pesku su imali svoj zvanični mobilni telefon sezone, LG G2 Mini. Zahvaljujući posebno kreiranoj Android aplikaciji „Vip Beach Masters“, korisnicima je bilo omogućeno da nauče osnovne poteze ovog dinamičnog sporta i i isprate sve vesti sa takmičenja.
Ovaj značajni sportski događaj podržali su LG, Coca-Cola Hellenic, DaCapo, kao i gradovi u kojima se turniri održavaju, a kompanija Wiener Stadtische osigurala je ceo turnir. Medijski partneri Vip Beach Masters sezone su: RTS, Gloria, Hej, Sportski zurnal, Novosadska televizija, radio AS iz Novog Sada, TDI Radio iz Beograda, Sportske.net i Naslovi.net