Novi Sad domaćin najboljim odbojkašima na pesku u Evropi

Novi Sad domaćin najboljim odbojkašima na pesku u Evropi
Plaža „Štrand“ u Novom Sadu će od 1. do 5. jula ponovo biti domaćin turnira Evropskog prvenstva u odbojci na pesku ,,Novi Sad Masters 2014“, jednog od pet najznačajnijih u Evropi. Najbolje muške ekipe Starog kontinenta će se boriti za plasman i poene na CEV i FIVB rang listi, ali i novčane nagrade iz nagradnog fonda od čak 25.000 evra. Ovo je šesta godina zaredom kako Odbojkaški savez Srbije i kompanija „Vip mobile“ organizuju najatraktivnija međunarodna takmičenja u odbojci na pesku pod patronatom Evropske odbojkaške konfederacije (CEV).
Za ovogodišnji turnir prijavilo se 80 ekipa iz 28 evropskih zemalja, a to su Austrija, Belorusija, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka, Danska, Engleska, Španija, Finska, Francuska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Izrael, Italija, Letonija, Holandija, Norveška, Poljska, Portugalija, Rusija, Slovenija, Švajcarska, Slovačka, Turska, Ukrajina i Srbija. Čast domaćina ove godine brani šest timova, i to Siniša Antonić/Marko Galešev, Stefan Basta/Miljan Kiković, Srđan Medan/Damjan Pušonjić, Nenad Simeunović/Nemanja Komar, Saša Surla/Raško Jovanović i Nenad Tatić/Borislav Petrović.
Za najmlađe posetioce turnira uzrasta do 14 godine ponovo je organizovana „Vip Beach Masters škola odbojke“, koju će voditi naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić. Školica kroz koju je prethodne sezone prošlo više od 3.000 dece, biće organizovana od srede do petka (2-4. jula) u 10 i 17 časova, kao i u subotu (5. jula) u 14 časova. Svi zainteresovani klinci koji dođu na terene na Štrandu moći će besplatno da nauče osnove ovog sporta.
Ulaz na sve turnire je besplatan, a organizatori obećavaju vrhunska sportska nadmetanja, sjajnu atmosferu na tribinama, atraktivan muzički program i poklone za gledaoce.
Prvi put turniri u odbojci na pesku imaju svoj zvanični mobilni telefon sezone, LG G2 Mini sa posebno kreiranom Android aplikacijom „Vip Beach Masters“ uz koju korisnici mogu da nauče osnovne poteze ovog dinamičnog sporta i isprate sve vesti sa takmičenja.