Vip Beach Masters 2014 u rekordnih 12 gradova Srbije

Vip Beach Masters 2014 u rekordnih 12 gradova Srbije
Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije danas su predstavili novu sezonu takmičenja Vip Beach Masters 2014 – Prvenstva Srbije u odbojci na pesku, koje će se ovog leta održati u rekordnih 12 gradova širom Srbije. Atraktivan koncept, kvalitetana igra i raznovrsna takmičenja, najavljuju uzbudljivo odbojkaško leto za sve ljubitelje bičvoleja, ali i mališane koji žele da se oprobaju u ovom sportu i uče od našeg proslavljenog odbojkaša,Vanje Grbića, kroz Vip Beach Masters školu odbojke.

Takmičenje za šampionsku titulu i ukupni nagradni fond od 32.000 evra počinje turnirom u Novom Pazaru od 30. maja do 01. juna, a zatim se svakog vikenda nastavlja u drugom gradu - Užicu, Kruševcu, Novom Sadu, Kraljevu, Bačkoj Palanci, Velikom Gradištu, Baču, Somboru, Kanjiži i Temerinu. Veliko finale tradicionalno je rezervisano za kraj leta, od 27. do 30. avgusta, kada će, nakon četvorodnevnog nadmetanja na beogradskoj Adi Ciganliji, biti proglašeni novi prvaci i prvakinje Srbije u odbojci na pesku.

Novi Sad će po četvrti put, od 01. do 05. jula, biti domaćin prestižnog CEV Evropskog prvenstva - Masters serije u odbojci na pesku. Najbolji muški odbojkaški timovi iz više od 25 zemalja boriće se, na novosadskoj plaži Štrand, za poene na svetskoj rang listi i novčane nagrade iz ukupnog fonda od 25.000 evra. Novost je da će ove sezone Beograd ugostiti i najveće talente iz regiona na Balkanskom seniorskom prvenstvu, koje će se održati od 22. do 24. avgusta na Adi Ciganliji.

Prvi put turniri u odbojci na pesku imaju svoj zvanični mobilni telefon sezone, LG G2 mini u okviru čije aplikacije će korisnici imati priliku da nauče osnovne poteze ovog dinamičnog i zanimljivog sporta. Telefon će premijerno biti dostupan u Srbiji od 25.aprila samo u okviru Vip postpejd ponude po ceni već od 1 dinar.

„Veliko je zadovoljstvo najaviti odbojkaško leto 2014. i pozvati građane Srbije da nam se pridruže u rekordnih 12 gradova. Zajedno sa našim partnerom, kompanijom Vip mobile, već sedam godina, aktivno radimo na poboljšanju kvaliteta i popularizaciji odbojke na pesku i uspevamo da motivišemo mlade igrače da se iznova dokažu na terenu“, izjavio je Aleksandar Boričić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije. On je podsetio da su naši šampioni na pesku Marko Galešev i Siniša Antonić nedavno dobili poziv da učestvuju na Otvorenom prvenstvu u Fudžou i Grend slem Đinsan turniru u Šangaju, krajem aprila i početkom maja ove godine.
„Vip Beach Masters je najveće i najkavlitetnije takmičenje u odbojci na pesku u našoj zemlji koje na zabavan način spaja takmičarski duh i lepotu ovog sjajnog timskog sporta. Čuli ste da ćemo biti domaćini najboljim evropskim, balkanskim i domaćim igračima koji znaju da zadive gledaoce svojim bravurama na mreži. Uz to, Vip mobile je, kao organizator turnira, pripremio i druge vidove zabave i poklone za publiku koji će učiniti da tereni za odbojku na pesku budu omiljena sastajališta ovog leta“, rekao je Dejan Turk, direktor/CEO Vipa.


Vip Beach Masters školu odbojke na pesku moći će da pohađaju najmlađi posetioci svih 12 nacionalnih turnira, ali i Evropskog prvenstva u Novom Sadu, bez obzira na to da li imaju prethodno odbojkaško iskustvo. U planu je i održavanje dečijeg odbojkaškog kampa na Adi Ciganliji za talentovanu decu uzrasta od 12 do 17 godina, koja će uz Vanju Grbića i profesionalne trenere učiti o tehnikama odbojke na pesku.

Ovogodišnja takmičenja se održavaju uz podršku gradova domaćina. Opremu za učesnike obezbedila je kompanija DaCapo, dok će Wiener Stadtische osigurati turnire.