Srbija dobila prvake i prvakinje u odbojci na pesku

Poslednji turnir serije Vip Beach Masters, Prvenstva Srbije u odbojci na pesku u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, završen je danas svečanom ceremonijom dodele nagrada na Štrandu. Ovogodišnji nosioci prestižne titule šampiona Srbije su timovi koji zbirno osvojili najviše bodova na sva tri turnira ove serije: Milutin Ivanković/Bojan Mladenović iz Velikog Gradišta koji su ovde osvojili i treće mesto, i Beograđanke Ivana Isailović/Jelena Blagojević ujedno i pobednice novosadskog turnira.

U finalnom meču su se sastala dva tima iz Novog Sada: Stefan Basta i Igor Tešić su pred prepunim tribinama odneli pobedu nad tandemom u sastavu Žarko Kisić i Nenad Tatić.

Isailović/Blagojević su u atraktivnom finalu u ženskoj konkurenciji bile uspešnije od Svetlane Davidović/Milane Matić, ljubimica domaće publike, dok je bronzana medalja pripala Nataši Borki iz Vršca i Tatjani Burmazović iz Sremske Mitrovice.

Za kvalifikacije za novosadski turnir prijavilo se čak 48 ekipa iz cele Srbije, dok se u glavnom delu takmičilo 16 muških i 8 ženskih timova. Pobednicima ovog turnira su pripali trofeji i nagrade od 1.800 evra, dok su pobednice osvojile 1.300 evra.

Štrand je tokom vikenda bio mesto sa najboljom atmosferom u gradu, zahvaljujući nastupima atraktivnih igračica na pesku, DJ-a i svetskim muzičkim hitovima, dok su svi posetioci koji su učestvovali u zanimljivim igrama na pesku bili nagrađeni poklonima sponzora. Mečeve finala ispratilo je više od 2000 gledalaca, koji su uživali u vrhunskim majstorijama na pesku i predano bodrili svoje favorite.

Turnir su svojim prisustvom upotpunili i mnogobrojni ljubitelji sporta, predstavnici medija i javne ličnosti među kojima su bivši i sadašnji odbojkaški reprezentativci Vasa Mijić i Marko Podraščanin koji su navijali iz ekskluzivne VIP lože.

Vip je od 2008. godine generalni sponzor Odbojkaškog saveza Srbije i svih nacionalnih odbojkaških reprezentacija, a istovremeno ulaže i u razvoj odbojke na pesku kao profesionalnog sporta u Srbiji. Zajedno sa Savezom, Vip želi da omogući našim najboljim timovima da se pripreme za nadmetanja na najvećim svetskim turnirima, a krajnji cilj je da imamo naše predstavnike na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Osim kompanije Vip mobile, generalnog sponzora Vip Beach Masters turnira, ovaj značajni sportski događaj podržali su i kompanija ZTE, Delta Motors, Hypo Alpe-Adria-Bank, Wiener Stadtische, Aqua Viva, Red Bull, DaCapo i Gradsko zelenilo – Novi Sad. Medijski partneri su TV RTS, magazin Glorija i novosadski radio AS.