Kraljevi i kraljice odbojke na pesku biće odlučeni za vikend na novosadskom Štrandu

Nakon Beograda, Novog Sada i Niša, poslednji u seriji Vip Beach Masters turnira u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, počinje narednog vikenda na novosadskom Štrandu. Turnir će trajati tokom celog dana, od petka, 28. avgusta, do nedelje, 30. avgusta, kada će biti odigrani polufinalni i finalni mečevi u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Završnica obećava uzbudljivu i bespoštednu borbu jer je u pitanju nadmetanje za prestižnu titulu šampiona i šampionki Srbije koju će osvojiti timovi sa najviše prikupljenih bodova u generalnom plasmanu sa sva tri turnira ovogodišnje Vip Beach Masters serije. Pobednici novosadskog turnira dobiće čekove na 1.800 evra, pobednice idu kući sa 1.300 evra iz ukupnog nagradnog fonda od 11.500 evra.

Ovogodišnji favoriti za titulu šampiona u muškoj konkurenciji su pobednici beogradskog turnira i drugoplasirani na turniru u Nišu, Milutin Ivanković i Bojan Mladenović iz Velikog Gradišta. U ženskoj konkurenciji situacija je nešto neizvesnija, jer će se za titulu boriti Nataša Borki i Tatjana Burmazović, pobednice beogradskog turnira, i Ivana Isailović i Jelena Blagojević pobednice turnira u Nišu.

Mnogi timovi koji učestvuju na Vip Beach Masters-u već su veoma uspešni i na međunarodnim takmičenjima u bič voleju. Tim Stefan Basta i Igor Tešić beleži sve bolje plasmane: Srebrna medalja na Balkanskom prvenstvu u kategoriji ispod 23 godine i 7. mesto na Evropskom šampionatu u istoj kategoriji, tako da se i od njih očekuje jako dobra igra u finalu Vip Beach Masters-a.

Sredinom jula, Novosađani su se već pokazali kao izvrsni domaćini i veliki ljubitelji odbojke na pesku, o čemu svedoči užarena atmosfera na CEV Challenger-u, turniru Evropske odbojkaške konfederacije koji je okupio 31 najbolju ekipu bičvoleja iz 17 zemalja Evrope. Finalni meč je na tribinama i u VIP loži okupio više od 2000 vatrenih navijača, tako da i ovog puta neće izostati snažna podrška favoritima.