Finale CEV Challengera na novosadskom Štrandu obeleženo uzbudljivim mečevima i spektaklom za posetioce

Do sada najprestižnije nadmetanje u odbojci na pesku kod nas, zahvaljujući Vipu i Odbojkaškom savezu Srbije, u Novi Sad je dovelo elitne igrače iz 17 zemalja Evrope. Oni su se od 16. do 19. jula na terenima na Štrandu nadmetali za poene na listi Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i Svetske odbojkaške federacije (FIVB). Vip je obezbedio i nagradni fond od 12.000EUR namenjen za 24 tima koja su uspela da seplasiraju u glavni deo turnira.

Ukupno 31 ekipa iz Austrije, Bugarske, Danske, Češke, Finske, Grčke, Holandije, Hrvatske, Italije, Kipra, Letonije, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švajcarske i Velike Britanije učestvovala je na takmičenju. Pobednici turnira su letonski tim Toms Smedins/Artis Caics, koji je u finalnom meču pred više od 1500 gledalaca odneo pobedu nad drugoplasiranim Litvom/Vargom iz Slovačke, dok je treće mesto pripalo timu Nešev/Kolev iz Bugarske.

Četiri domaća tima su na CEV Challengeru takođe odmerili snage sa najboljim evropskim odojkašima na pesku, dok su tri igrala i u glavnom delu turnira. Novosađani Tatić/Radić su naš najbolje rangirani tim, zauzevši značajno trinaesto mesto u finalnom plasmanu. Neki od domaćih timova su prvi put dobili priliku da se nadmeću sa iskusnijim evropskim timovima. Oni su tako stekli dragoceno iskustvo za dalji razvoj i buduća takmičenja, zbog čega će Vip nastaviti da ulaže u ovaj sport sa ciljem da imamo naše predstavnike na Olimpijadi 2012. godine u Londonu.

Svojstveno imidžu koji prati ovaj Olimpijski sport, organizatori su na kompleksu glavnog terena obezbedili vrhunsku celodnevnu zabavu za posetioce: nagradne igre, nastupe igračica na pesku i dinamičnu muziku. Kompanija Red Bull organizovala je dolazak jednog od najboljih svetskih skakača,Švajcarca Uli Gegenšatca, koji se nakon vratolomnog slobodnog skoka iz aviona sa visine od 1.000 metara padobranom spustio na glavni teren na oduševljenje svih prisutnih.

Predstavnici CEV-a izrazili su zadovoljstvo i dali odlične ocene organizatorima, kompaniji Vip mobile i Odbojkaškom savezu Srbije, za odlično obavljen posao i organizaciju turnira po visokim evropskim standardima. U nastavku sezone, očekuje nas ostatak Nacionalnog prvenstva Vip Beach Masters (u Nišu, od 7. do 9. avgusta i finale u Novom Sadu od 28. do 30. avgusta), dok će već naredna godina sigurno doneti još neko od takmičenja međunarodnog ranga.