Vip predstavlja CEV Challenger turnir u Novom Sadu

Novi Sad će od 16. do 19. jula biti domaćin CEV Challenger turnira, jednog od najprestižnijih evropskih takmičenja u odbojci na pesku. Odbojkaši na pesku će imati priliku da odmere snage na novosadskom Štrandu i da se takmiče za vredne novčane nagrade. Bodovi koji se prikupe na CEV Challenger turniru računaju se u okviru rangiranja Evropske odbojkaške konfederacije i Svetske odbojkaške federacije.

Turnir počinje u četvrtak, 16. jula, na Štrandu, a mečevi i zabavni program će trajati tokom celog dana. U nedelju se odigravaju polufinalni i finalni mečevi, nakon čega je predviđena svečana dodela nagrada najboljim timovima

Ulaz za sve mečeve je slobodan. Organizatori turnira obećavaju dobru zabavu i pozivaju sve ljubitelje sporta i uzavrele atmosfere da tokom vikenda posete novosadski Štrand i bodre naše takmičare, uživaju u atraktivnim mečevima, nastupima igračica na pesku, odličnoj muzici kao i raznovrsnim nagradnim igrama. Svi posetioci zajedno će sa igračima doprineti da i ove godine odbojka na pesku donese letnju atrakciju na novosadsku obalu Dunava.

Na ovom prestižnom turniru za titulu najboljih nadmetaće se 44 ekipe iz 18 zemalja: Austrije, Belgije, Bugarske, Danske, Češke, Finske, Grčke, Holandije, Hrvatske, Italije, Kipra, Letonije, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švajcarske i Velike Britanije.

Ukupan nagradni fond CEV Challenger turnira iznosi 12.000 evra.

Nakon samo godinu dana od prvog nacionalnog šampionata u odbojci na pesku, Srbija je dobila šansu da bude domaćin najboljim igračima našeg kontinenta koji će se nadmetati na Challenger turniru pod pokroviteljstvom CEV (Evropske odbojkaške konfederacije).