Uzbudljiva završnica Vip Beach Mastersa na Adi Ciganliji

Spektakularnim mečevima odbojkaša na pesku i fenomenalnim programom za posetioce na Adi, završen je prvi turnir ovogodišnje serije Vip Beach Masters, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije.

Pobednici beogradskog turnira su timovi Milutin Ivanković i Bojan Mladenović u muškoj, i Nataša Borki i Tatjana Burmazović u ženskoj konkurenciji, kojima su pripali trofeji i nagrade od 1.800, odnosno 1.300 evra. Osam prvoplasiranih timova u obe konkurencije je takođe nagrađeno vrednim novčanim nagradama iz nagradnog fonda od ukupno 11.500 evra.

Posetioci su tokom sva tri dana turnira bodrili naše igrače u sjajnom ambijentu terena na Adi, a organizatori su predstavili i odličan zabavni program: nastupe igračica na pesku, muzičku podršku DJ-a i raznovrsne nagradne igre za sve gledaoce. Turnir su iz ekskluzivne Vip lože pratili i mnogobrojni ljubitelji sporta, predstavnici medija, kao i brojne javne ličnosti među kojima i stilista Ašok Murti i modna dizajnerka Slavna Martinović.

Beogradski turnir je izazvao ogromno interesovanje, pa se za kvalifikacije prijavilo čak 75 ekipa iz cele Srbije, dok se u glavnom delu turnira nadmetalo 18 muških i 8 ženskih timova.

Prvaci Srbije u odbojci na pesku, u muškoj i ženskoj konkurenciji biće odlučeni u nastavku serije Vip Beach Masters: tokom leta usledeće nadmetanja u Nišu (7. - 9. avgust) i Novom Sadu (28. - 30. avgust) gde se igra finale Nacionalnog prvenstva. Novi Sad će od 16. do 19. jula biti domaćin i prestižnog CEV Challenger turnira, koji okuplja najbolje evropske igrače beach volley-a. Nagradni fond za sva četiri turnira iznosi neverovatnih 46.500 evra.

Vip je od 2008. godine generalni sponzor Odbojkaškog saveza Srbije i svih nacionalnih odbojkaških reprezentacija, a istovremeno ulaže i u razvoj odbojke na pesku kao profesionalnog sporta u Srbiji. Zajedno sa Savezom, Vip mobile želi da omogući našim najboljim timovima da se pripreme za nadmetanja na najvećim svetskim turnirima, a krajnji cilj je da imamo naše predstavnike na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Osim kompanije Vip mobile, generalnog sponzora Vip Beach Masters turnira, ovaj značajni sportski događaj podržali su i kompanija ZTE, Delta Motors, Hypo Alpe-Adria-Bank, Wiener Stadtische, Aqua Viva, Red Bull, DaCapo i Ada Ciganlija. Medijski partneri su TV RTS, magazin Glorija i TDI radio.