Spektakularna završnica Vip Beach Masters Balkanskog Šampionata u odbojci na pesku – srpske odbojkašice najbolje na Balkanu

2008-09-01 18:08:56

Takmičenje Balkanske Odbojkaške asocijacije (BVA), Balkanski Šampionat za seniore u odbojci na pesku, poslednji od četiri Vip Beach Masters turnira, završen je danas na Adi Ciganliji. Titulu šampiona Balkana u muškoj konkurenciji osvojilo je bugarski tim u sastavu Kolev/Nešev, a šampionke Balkana su naše Nataša Borki i Nataša Ševarika. Miloš Đurić i Bojan Mladenović osvojili su bronzanu medalju.

Poslednji dan Balkanskog Šampionata ze seniore u odbojci na pesku, koji su organizovali Odbojkaški savez Srbije i kompanija Vip Mobile, obeležen je uzbudljivim mečevima odbojkaša i odbojkašica za pobedu na prvoj “Balkanijadi” koja je organizovana kod nas. U uzavreloj atmosferi, uz navijanje publike sa prepunih tribina, timovi u muškoj i ženskoj konkurenciji nadmetali su se za pobedu i plasman među osam najboljih ekipa koje su dobile vredne nagrade iz ukupnog fonda koji za ovaj turnir iznosi 11.500 evra.

Nataša Borki i Nataša Ševarika osvojile su zlatnu medalju i titulu šampiona Balkana, pošto su u finalu savladale Dijanu Malinovu i Dijanu Filipovu iz Bugarske sa 2:1.U finalu u muškoj konkurenciji, Nikolaj Kolev i Neven Nešev iz Bugarske savladali su Milena Stojanova i Borisa Jankova iz Bugarske sa 2:0. Miloš Đurić i Bojan Mladenović osvojili su bronzanu medalju, pošto su u meču za treće mesto pobedili Dejana Stanojčića i Davora Brčića sa 2:0. U ženskoj konkurenciji, bronzanu medalju su osvojile Adrijana Sorina Buz i Dijana Lorena Balintoni iz Rumunije, koje su u meču za treće mesto pobedile Mihaelu Loredanu Kalinkjuk i Anu Mariju Hambele iz Rumunije sa 2:0. Turnir je završen svečanom ceremonijom dodele nagrada. Tri najbolje ekipe osvojile su zlatne, srebrne i bronzane medalje i pehare, dok je pobednički muški tim u osvojio 1.800 evra, a prvoplasirane odbojkašice osvojile su 1.300 evra.

Publika je tokom turnira imala priliku da uživa u atraktivnim mečevima, nastupima igračica na pesku, odličnoj muzici i raznovrsim nagradnim igrama u kojima su mogli da učestvuju. Turnir su iz Vip lože pratili mnogobrojni ljubitelji sporta, predstavnici medija, kao i brojne javne ličnosti.

Balkansko prvenstvo, koje se održava od 2001. godine, za svega nekoliko godina postalo je jedno od najprestižnijih takmičenja u regionu. Sedam balkanskih zemalja ove godine učestvuje na popularnoj „Balkanijadi“: Bosna i Hercegovina, Bugarska, Grčka, Makedonija, Rumunija, Srbija i Turska. Posle uspeha našeg tima na Juniorskoj Balkanijadi 2006. godine, gde je osvojena srebrna medalja, ove godine je Srbija po prvi put imala čast da organizuje balkanske igre u beach volley-u i to u konkurenciji seniora i seniorki. Sa najvećim nagradnim fondom ikada do sada, od 46.000 evra za sva četiri turnira, Odbojkaški Savez Srbije i kompanija Vip mobile su podigle ovo takmičenje na viši nivo i postavili nove standarde u ovom olimpijskom sportu.