Vip Beach Masters ‘08 BALKAN SENIOR CHAMPIONSHIPS

2008-06-12 18:04:43

Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije su danas najavili Vip Beach Masters, profesionalni šampionat Srbije u odbojci na pesku, koji će se igrati u tri grada. Prvi u seriji je turnir u Beogradu, na Adi Ciganliji koji se održava od 13 -15. juna, a zatim slede nadmetanja u Nišu i Novom Sadu. Organizatori posetiocima obećavaju kvalitetni igru i dobru zabavu.

Tokom ovih turnira 16 muških i 8 ženskih timova koji se kvalifikuju nadmetaće se za titulu šampiona Srbije u odbojci na pesku. Ukupan nagradni fond je 46.000 evra.

Pobednički timovi će u avgustu učestvovati na Balkanskom šampionatu u Beogradu, gde će se međusobno nadmetati najbolje ekipe iz regiona. Ovaj turnir je pod pokroviteljstvom Balkanske odbojkaške asocijacije (BVA).

Glavni cilj Vip Beach Masters turnira je da doprinese razvoju srpske odbojke na pesku i da je podigne da međunarodni nivo. Vip ulaže u ovaj sport sa jasnim ciljem da omogući da se srpski timovi takmiče na FIVB World tour turnirima širom sveta i na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu.

"Naša odbojka je među najboljima u svetu, a sada smo, zahvaljujući Vipu, u prilici da na zavidnom nivou organizujemo i Vip Beach Masters turnire i kvalitetno pomognemo srpskim odbojkašima na pesku da se kvalifikuju za inostrana takmičenja i postignu međunarodni uspeh", poručio je Aleksandar Boričić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije iz Japana, gde obavlja funkciju predsednika kontrolnog komiteta turnira interkontinentalnih kvalifikacia za Olimpijske igre u Pekingu. Boričić je u kontaktima sa čelnicima Svetske odbojkaške federacije (FIVB) obezbedio podršku za ubrzano uključivanje naše odbojke na pesku u međunarodna takmičenja.

"Srbija je širom sveta poznata kao dom talentovanih sportista, pa smo, imajući u vidu ogroman uspeh odbojke, uvereni da će se i odbojka na pesku uspešno razvijati. Zajedno sa Savezom ćemo podržati najbolje srpske timove i tako im omogućiti da budu u top formi za nadmetanja na najvećim međunarodnim turnirima u odbojci na pesku" izjavio je Aleksandar Šperl, predsednik Upravnog odbora Vip mobile.
Na današnjem promotivnom susretu sa novinarima održan je i egzibicioni meč u odbojci na pesku između Srbije i Austrije, uz učešće naših seniorskih reprezentativaca. Gledaoci su uživali u atraktivnoj igri Austrijanaca Nika Bergera i Roberta Novotnija, svetski poznatih igrača, koji su se takmičili i na Olimpijskim igrama.

mobilkom austria group je veliki pokrovitelj odbojke na pesku, zahvaljujući kome se nacionalni i međunarodni turniri igraju u zemljama članicama od Austrije do Bugarske.