Vip Beach Masters na Štrandu

2008-07-31 10:35:54

Novi Sad će ovog vikenda ugostiti najbolje srpske odbojkaše i odbojkašice na pesku u okviru finala Vip Beach Masters-a - prvenstva Srbije u ovom atraktivnom sportu. Ulaz za sve mečeve je slobodan, a organizatori su posetiocima pripremili dobru zabavu i pravi spektakl: uzbudljive mečeve, DJ-a, igračice na pesku, raznovrsna takmičenja sa nagradama i poklone sponzora.

Turnir počinje u petak, 1. avgusta na Štrandu, od 9 časova. Završava se u nedelju kada se odigravaju polufinalni i finalni mečevi, nakon čega je svečana ceremonija dodele nagrada najboljim timovima.

Nakon turnira u Beogradu i Nišu, novosađani su domaćini finala nacionalnog prvenstva. Veliko interesovanje prati ovaj turnir, pa se na takmičenje prijavilo čak 64 ekipa, 47 muške i 17 ženskih. Tri prvoplasirane ekipe osvojiće zlatne, srebrne i bronzane medalje i pehare, a prvih 8 timova dobiće i vredne novčane nagrade. Nagradni fond iznosi 11.500 evra. Prvaci Srbije će u avgustu učestvovati na Balkanskom šampionatu u Beogradu gde će se međusobno nadmetati najbolje ekipe iz regiona. Ukupan nagradni fond za sva četiri turnira je 46.000 evra.

,,Vip ulaže u ovaj sport kako bi, zajedno sa Odbojkaškim savezom, doprineo razvoju srpske odbojke na pesku i podigao je na međunarodni nivo. Potrudili smo se da Vip Beach Masters turniri gledaocima dočaraju atmosferu koja je prisutna i na najvećim svetskim takmičenjima.’’ izjavio je Aleksandar Šperl, predsednik Upravnog odbora Vip mobile.

Glavni cilj Vip Beach Masters turnira je da omogući učešće srpskih timova na FIVB World tour turnirima širom sveta i na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu. Aleksandar Boričić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije je, u kontaktima sa čelnicima Svetske odbojkaške federacije (FIVB), obezbedio podršku za ubrzano uključivanje naše odbojke na pesku u međunarodna takmičenja. Srbija će se kandidovati za domaćina jednog od 5 najvećih turnira FIVB World tour.

Vip mobile je od februara ove godine generalni sponzor Odbojkaškog saveza Srbije, i od tada je ova saradnja puno doprinela razvoju i promociji odbojke kod nas: obezbeđeni su najbolji uslovi za pripreme naših odbojkaša za međunarodna takmičenja, podeljeno je 20 000 odbojkaških lopti osnovnim školama širom Srbije, i započeti su Vip Beach Masters turniri u odbojci na pesku.