Vip Beach Masters u Novom Sadu odlučio prvake Srbije u odbojci na pesku

2008-08-05 11:05:10

Poslednji od tri turnira Vip Beach Mastersa, prvenstva Srbije u odbojci na pesku, završen je danas u Novom Sadu. Posle nadmetanja u Beogradu i Nišu, ovaj finalni turnir odlučio je prvake Srbije. Dve prvoplasirane muške i ženske ekipe u generalnom plasmanu predstavljaće Srbiju na Balkanskom šampionatu koji će se krajem avgusta pod pokroviteljstvom Balkanske odbojkaške asocijacije (BVA) održati u Beogradu.

Poslednji dan Vip Beach Masters nacionalnog prvenstva u odbojci na pesku obeležen je uzbudljivim mečevima odbojkaša i odbojkašica za najbolje plasmane. Titulu prvaka Srbije osvojili su timovi sa najviše osvojenih poena na sva tri turnira: Jovan Marković i Dejan Stanojčić iz Velikog Gradišta u muškoj, i Nataša Ševarika i Nataša Borki iz Beograda u ženskoj konkurenciji. Marković i Stanojević su ujedno i pobednici novosadskog turnira. Drugoplasirane ekipe u generalnom plasmanu su Jovan Šajnberger i Borislav Petrović iz Novog Sada, i Tamara Kijac i Bojana Jovičić iz Zrenjanina.

Ova četiri tima predstavljaće Srbiju na prestižnom međunarodnom takmičenju u našem regionu - Balkanskom šampionatu koji će biti organizovan u Beogradu, od 29. do 31. avgusta. Deset Balkanskih zemalja ostvaruje pravo na učesće na popularnoj ,,Balkanijadi’’, te će tako naši timovi odmeriti snage sa najboljim ekipama iz regiona.

Novosadski turnir je završen svečanom ceremonijom dodele nagrada. Tri najbolje ekipe osvojile su zlatne, srebrne i bronzane medalje i pehare, kao i vredne novčane nagrade iz ukupnog fonda koji za ovaj turnir iznosi 11.500 evra. Pobedničkom muškom timu pripala je nagrada od 1.800 evra, a prvoplasirane odbojkašice Jelena Blagojević i Jovana Lozančić iz Beograda osvojile su 1.300 evra. Ukupan nagradni fond za sva četiri turnira iznosi čak 46.000 evra.

Turnir su iz V.I.P. lože pratili mnogobrojni ljubitelji sporta, predstavnici medija, kao i brojne javne ličnosti, a među njima bivši odbojkaški reprezentativci Vasa Mijić, Đorđe Đurić i Slobodan Boškan.

Glavni cilj Vip Beach Mastersa je da omogući da srpski timovi učestvuju na FIVB World tour turnirima širom sveta i na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu.