Finalni Vip Beach Masters turnir na beogradskoj Adi Ciganliji

Finalni Vip Beach Masters turnir na beogradskoj Adi Ciganliji
Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku, koje šestu godinu zaredom organizuju kompanija Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije, završava se finalnim Vip Beach Masters turnirom na beogradskoj Adi Ciganiji, od 28. do 31. avgusta. Nakon uspešnih turnira u čak 9 gradova Srbije, nastavlja se borba na finalnom turniru u Beogradu, gde će se naše najbolje odbojkašice i odbojkaši nadmetati za titulu Prvaka i novčane nagrade iz ukupnog fonda od 25.000 evra, koji je obezbedio Vip mobile. Pored sjajnih mečeva, sve posetioce očekuje i celodnevni zabavni program, a ulaz za sve dane turnira je besplatan.

Turnir na Adi Ciganliji počinje kvalifikacionim mečevima u sredu, 28. avgusta, dok su nadmetanja u glavnom žrebu rezervisana za četvrtak i petak, 29. i 30. avgusta. Poslednjeg dana turnira, u subotu, 31. avgusta, od 10 do 17 časova, igraju se polufinalni i finalni mečevi, kada ćemo saznati ko su nove šampionke i šampioni Srbije u bičvoleju. Finalni Vip Beach Masters predstavlja krunu do sada najvećeg Prvenstva Srbije u odbojci na pesku, koji obuhvata turnire u čak deset gradova Srbije. Izuzetno uspešnu bičvolej sezonu obeležila su i dva internacionalna takmičenja pod okriljem Evropske odbojkaške konfederacije, CEV Evropsko prvenstvo u odbojci na pesku – Masters Novi Sad 2013 i CEV kontinentalni kup u kadetskoj konkurenciji – kvalifikacije za Olimpijske igre mladih.

Za turnir u Beogradu prijavilo se 20 ekipa u ženskoj i 41 ekipa u muškoj konkurenciji. Vodeći tim na tabeli kod muškaraca čine Damjan Pušonjić i Srđan Medan sa 504 boda, za kojima slede Miljan Kiković i Marko Nikolić (480 bodova). Trećeplasirani tim u generalnom plasmanu, Siniša Antonić i Marko Galešev (384 boda), dolaze izuzetno motivisani na turnir u Beogradu, nakon što su proteklog vikenda osvojili prvo mesto na Balkanijadi održanoj u turskom gradu Sakariji. U ženskoj konkurenciji na šampionsku titulu pretenduju Nataša Ševarika i Nina Škarić sa 504 boda, na drugoj poziciji su Gorana Mrđan i Teodora Trifunović sa 432 boda, dok treću poziciju sa 360 bodova zauzimaju Milena i Vanja Matić.

Od srede počinje i Vip Beach Masters škola odbojke, koju treću godinu zaredom vodi naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić. Škola je potpuno besplatna i namenjena je deci uzrasta do 14 godina. Mališani će ove godine moći da pohađaju časove odbojke u čak šest termina, i to u sredu, 28. avgusta, od 16:30 do 17:30 časova, u četvrak i petak, 29. i 30. avgusta, od 10 do 11 i od 16:30 do 17:30 časova, dok će se u subotu, 31. avgusta, Vanja Grbić družiti sa klincima od 15 do 16 časova. Po prvi put ove godine, u Beogradu će biti organizovan i četvorodnevni Kids Beach Volley kamp za 40 dečaka i devojčica iz 10 gradova koji su pokazali najbolje znanje odbojke na pesku na prethodnim turnirima.

Ovaj značajni sportski događaj podržali su ZTE, Opel, Hypo Alpe Adria, Clipsy, Aqua Viva, DaCapo, Ada Ciganlija kao i gradovi u kojima se turniri održavaju, a kompanija Wiener Stadtische osigurala je ceo turnir.