Najbolja evropska odbojka na pesku ponovo u Novom Sadu

Najbolja evropska odbojka na pesku ponovo u Novom Sadu
Kompanija Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije  petu godinu za redom organizuju prestižno takmičenje u odbojci na pesku pod patronatom Evropske odbojkaške konferedacije (CEV), koje će se održati od 16. do 20. jula u Novom Sadu. U okviru ,,Novi Sad Masters 2013’’ turnira, plaža Štrand ugostiće najbolje muške ekipe starog kontinenta, koje će se boriti za plasman i poene na CEV i FIVB rang listi, kao i za novčane nagrade iz fonda ukupne vrednosti od čak 25.000 evra.

Za ovogodišnji turnir prijavilo se 74 ekipe iz 28 evropskih zemalja, a to su Austrija, Belgija, Belorusija, Bugarska, Kipar, Češka, Danska, Španija, Estonija, Finska, Francuska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Izrael, Italija, Letonija, Holandija, Norveška, Poljska, Portugalija, Slovenija, Švajcarska, Slovačka, Švedska, Turska, Ukrajina i Srbija. Čast domaćina ove godine braniće četiri tima, i to Siniša Antonić/Slobodan Galešev, Nenad Simeunović/Nenad Tatić, Saša Surla/Đorđe Klašnić i Igor Tešić/Marko Nikolić.

Prvi put u istoriji odbojke na pesku, baš na Štrandu, 19. i 20. jula odigrava se CEV kontinentalni kup u kadetskoj konkurenciji – kvalifikacije za Olimpijske igre mladih. U konkurenciji kadetkinja nastupiće timovi Srbije, Švajcarske, Španije, Italije i Malte, a u konkurenciji kadeta predstavnici Srbije, Švajcarske, Španije i Italije.

Za najmlađe posetioce turnira uzrasta do 14 godine i ove godine biće organizovana Vip Beach Masters škola odbojke, koju će na zadovoljstvo mališana, ponovo voditi naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić. Školica odbojke, kroz koju je prethodne sezone prošlo više od 2000 dece, biće organizovana od srede do petka (17-19. jul) u 10 i 17 časova, kao i u subotu (20. jul) u 14 časova. Svi zainteresovani klinci moći će potpuno besplatno da nauče osnove ovog sporta, a za školu nije potrebno prijavljivanje, već samo da deca dođu na terene na plaži Štrand.

Ulaz na sve turnire je besplatan, a organizatori obećavaju vrhunska sportska nadmetanja, sjajnu atmosferu na tribinama i atraktivan muzički program i nagrade za gledaoce.

Više informacija na:
http://www.cev.lu/BeachVolley-Area/BeachVolley_2BOX.aspx?ID=635&mID=490&sID=&pID=0&chID=0  i http://www.beachmasters.rs/pocetna.1.html