Najveći Vip Beach Masters do sada

Najveći Vip Beach Masters do sada
Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije najavili su danas Vip Beach Masters 2013 – Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku, koje se ovog leta održava u čak deset gradova Srbije. Ljubitelji ovog sporta imaće priliku da gledaju sjajne mečeve u Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Užicu, Aranđelovcu, Baču, Velikom Gradištu, Kanjiži, Temerinu, Kraljevu i Beogradu.

Naši najbolji odbojkaši i odbojkašice na pesku započeće nadmetanje za šampionsku titulu i ukupni nagradni fond od 25.000 evra turnirom u Novom Sadu, od 21. do 23. juna, dok je tradicionalno završnica Vip Beach Masters lige rezervisana za beogradsku Adu Ciganliju, gde će se od 28. do 31. avgusta doneti odluka o novim prvacima i prvakinjama Srbije u odbojci na pesku.

Srbija će i ove godine ugostiti najbolje evropske muške ekipe starog kontinenta na Evropskom šampionatu – Masters serije, koji će od 16. do 20. jula održati na novosadskoj plaži Štrand. Takmičari će se nadmetati za poene na svetskoj rang listi kao i za nagradni fond od 25.000 evra. Kao rezultat sve veće popularnosti odbojke na pesku u našoj zemlji, Srbiji je po prvi put ove godine poverena i organizacija CEV kontinentalnog kupa za mlade – kvalifikacija za Olimpijske igre mladih, koja će se takođe održati u Novom Sadu 19. i 20. jula.

„Vip Beach Masters predstavlja najveće takmičenje u odbojci na pesku u našoj zemlji i na zabavan način spaja takmičarski duh i lepotu ovog sjajnog kolektivnog sporta. U saradnji sa kompanijom Vip mobile, glavnim sponzorom ovog turnira i pouzdanim partnerom Odbojkaškog saveza Srbije već šest godina, aktivno radimo na poboljšanju kvaliteta i popularizaciji odbojke u našoj zemlji. Organizovanjem Vip Beach Masters turnira uspeli smo da stvorimo novu sliku odbojke na pesku, motivišući mlade igrače da se iznova dokažu na terenu“, izjavio je Aleksandar Boričić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

„Zajedno sa našim prijateljima iz Odbojkaškog saveza Srbije, svakog leta postavljamo sebi najviše ciljeve kako bismo postigli još bolje rezultate. Ove godine smo izuzetno ponosni jer će se Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku održati u čak 10 gradova širom Srbije, a Novi Sad će biti domaćin dva izuzetna turnira koji se održavaju pod okriljem Evropske odbojkaške konfederacije“, izjavio je Tanasis Kacirumpas, direktor/CEO kompanije Vip mobile.

Naš proslavljeni odbojkaš i zvanični promoter profesionalnog šampionata u odbojci na pesku Vanja Grbić, po treći put vodiće školu odbojke za decu uzrasta do 14 godina u svim gradovima u kojima se održavaju Vip Beach Masters turniri. U planu je osnivanje Kids Vip Beach Volley lige, u okviru koje će se takmičiti devojčice i dečaci starosti od 12 do 17 godina. Učešćem u ligi, stotinu dece iz 10 gradova Srbije kvalifikovaće se za višednevni boravak u kampu na Adi Ciganliji, gde će uz Vanju Grbića i profesionalne trenere učiti o tehnikama odbojke na pesku.

Ovaj značajni sportski događaj podržali su ZTE, Opel, Hypo Alpe Adria, Aqua Viva, DaCapo, kao i gradovi u kojima se turniri održavaju, a kompanija Wiener Stadtische osigurala je ceo turnir.
Kalendar takmičenja Vip Beach Masters 2013

21. - 23. jun Novi Sad
28. - 30. jun Bačka Palanka
05. - 07. jul Aranđelovac
12. - 14. jul Užice
16. - 20. jul 2013 CEV Evropski šampionat – Novi Sad Masters
19. - 20. jul 2013 CEV kontinentalni kup za mlade – Novi Sad
26. - 28. jul Bač
02. - 04. avgust Veliko Gradište
09. - 11. avgust Kanjiža
16. - 18. avgust Temerin
23. - 25. avgust Kraljevo
28. - 31. avgust Finale nacionalnog prvenstva – Beograd