Nemački tim trijumfovao na Štrandu u uzbudljivoj završnici Evropskog prvenstva u odbojci na pesku

Nemački tim trijumfovao na Štrandu u uzbudljivoj završnici Evropskog prvenstva u odbojci na pesku
CEV Evropsko prvenstvo u odbojci na pesku – Masters Novi Sad 2012, u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije i kompanije Vip mobile, završeno je danas nakon uzbudljivog finalnog meča, u kome je nemački tandem Thomas Kaczmarek/Alexander Walkenhorst savladao češki dvojac Jan Hadrava/Robert Kufa rezultatom 2-0 (21-16, 21-18), i tako završio turnir bez ijednog poraza. Treće mesto pripalo je Špancima, timu Marcos/Garcia.

Novi šampioni CEV Masters turnira su osvojili su novčanu nagradu od 5.000 evra i ukupno 600 bodova na rang listi Evropske odbojkaške konfederacije (CEV). Drugoplasirani tim osvojio je novčanu nagradu od 3.750 evra i 540 poena, dok tim sa trećeg mesta odlazi kući sa 2.625 evra i 480 poena. Vip mobile obezbedio je nagradni fond od čak 25.000 evra za ovaj turnir.

Nakon petodnevnog sportskog spektakla, na vrelom pesku Štranda održana je i završna ceremonija dodele nagrada na kojoj su predstavnici Evropske odbojkaške konfederacije, Odbojkaškog saveza Srbije, kompanije Vip i Gradskog zelenila Novi Sad uručili medalje, pehare i čekove najboljim timovima.

Ove godine, boje Srbije na Evropskom prvenstvu branile su 4 ekipe. Najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri ostvarili su Novosađani Stefan Basta i Igor Tešić zauzevši 7. mesto u finalnom plasmanu i vrednih 300 poena na CEV rang listi.

Nakon uspešno organizovanog prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u odbojci na pesku – Srbija Masters 2011 i dva CEV Challenger turnira, 2009. i 2010. godine u organizaciji kompanije Vip i Odbojkaškog saveza Srbije, naša zemlja i Novi Sad su ovog leta ponovo bili domaćini jednog od samo četiri renomirana turnira CEV.

„Veoma cenimo poverenje koje nam je još jednom ukazala Evropska odbojkaška konfederacija, i verujemo da smo ispunili sva očekivanja u pogledu kvaliteta turnira. Uz partnere kao što je Vip mobile, podršku Ministarstva omladine i sporta, i sjajnu publiku poput novosadske, odbojku na pesku u Srbiji čeka svetla budućnost“, izjavio je Aleksandar Boričić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

„U godini kada i mi slavimo peti rođendan, ponosni smo jer je odbojka na pesku rasla ovde zajedno sa nama i što smo udruženim snagama uspeli da pozicioniramo Srbiju kao neizostavno mesto i za prestižne međunarodne turnire. ŽeIja nam je da ovaj atraktivan sport popularišemo među najmlađima i zato smo i ove sezone organizovali školu odbojke na pesku koju vodi Vanja Grbić i koja je i u Novom Sadu među više od 350 mališana otkrila mnoge buduće šampione“, dodao je Andreas Graf, član UO kompanije Vip mobile.

U nastavku sezone bičvoleja očekuju nas turniri u Kladovu (13-15. jul), Kanjiži (20-22. jul), Baču (3-5. avgust), Bačkoj Palanci (10-12. avgust), a zatim se vraćamo u Novi Sad (17-19. avgust). Finalni turnir Nacionalnog prvenstva u odbojci na pesku biće održan u Beogradu od 31. avgusta do 2. septembra, kada ćemo imati nove šampione i šampionke Srbije.