CEV Evropsko prvenstvo u odbojci na pesku - Masters ponovo u Novom Sadu

CEV Evropsko prvenstvo u odbojci na pesku - Masters ponovo u Novom Sadu
Kompanija Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije drugu godinu zaredom organizuju prestižno CEV Evropsko prvenstvo u odbojci na pesku - Masters Novi Sad 2012, na Štrandu, od 4. do 8. jula. Najbolje evropske muške ekipe okupiće se u Novom Sadu kako bi se borile za vredne novčane nagrade.

Nakon uspešno organizovanog prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u odbojci na pesku – Srbija Masters 2011 i dva CEV Challenger turnira, 2009 i 2010. godine, Srbija i Novi Sad su ponovo domaćini jednog od samo četiri renomirana turnira CEV.

Od 4. do 8. jula na novosadskom Štrandu, najbolji odbojkaši Evrope boriće se za plasman i poene rang listi Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i Svetske odbojkaške federacije (FIVB), i primamljiv nagradni fond ukupne vrednosti od čak 25.000 evra! Koliko je interesovanje učesnika govori podatak da se za takmičenje prijavilo čak 87 timova iz 29 evropskih zemalja (Austrija, Belgija, Belorusija, Bugarska, Danska, Estonija, Francuska, Finska, Grčka, Holandija, Hrvatska, Italija, Kipar, Letonija, Mađarska, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugal, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Turska, Ukrajina, Češka, Švedska, Španija i Švajcarska). Ove godine, boje Srbije na Evropskom prvenstvu će braniti i 6 muških ekipa.

Nakon prošlogodišnjeg velikog uspeha, proslavljeni odbojkaš Vladimir Vanja Grbić, potpredsednik OSS, član Komisije za razvoj odbojke FIVB i član odbojkaške „Kuće slavnih“, organizovaće za najmlađe posetioce novosadskog turnira Vip Beach Masters školu odbojke na pesku, koju će moći da pohađaju svi zainteresovani mališani starosti do 14 godina, bez obzira na to da li imaju nekog odbojkaškog iskustva ili ne. Za školu nije potrebno prijavljivanje, već samo da deca dođu na terene na plaži Štrand. Vip Beach Masters škola odbojke biće organizovana u petak, 6. jula i subotu, 7. jula od 17 do 18 časova, kao i u nedelju 17. jula od 14 do 15 časova.

Ulaz je slobodan za sve posetioce, a mečevi i zabavni program će trajati tokom celog dana. Kao i prošle godine, organizatori turnira obećavaju dobru zabavu i pozivaju sve ljubitelje sporta i uzavrele atmosfere da tokom vikenda posete novosadski Štrand i pruže podršku našim takmičarima, uživaju u sjajnim mečevima, odličnoj muzici kao i raznovrsnim nagradnim igrama.