Završen prestižni CEV Evropski turnir u odbojci na pesku u organizaciji Vip mobile i OSS

Završen prestižni CEV Evropski turnir u odbojci na pesku u organizaciji Vip mobile i OSS
Protekla četiri dana, 70 timova iz 28 zemalja Evrope borilo se za titulu šampiona, bodovno rangiranje I nagradni fond od čak 50.000 evra. Norvežani Iver Andreas Horrem i Oivind Hordvik osvojili zlato.
Novi Sad, 17. Jul 2011. – Prestižno CEV Evropsko prvenstvo u odbojci na pesku – Masters Srbija 2011, završen je danas u Novom Sadu. Titulu šampiona Masters Srbija 2011 i najboljeg među asovima odbojke na pesku, zasluženo je poneo tandem Iver Andreas Horrem/Oivind Hordvik iz Norveške koji su osvojili zlatni pehar, medalje kao i novčanu nagradu od 10.000 evra. Oni su u finalu, maestralnom igrom u neizvesnom meču do samog kraja, pobedili drugoplasirani dvojac Selçuk Sekerci i Volkan Gögtepe iz Turske, rezultatom 2:1 (21-17, 14-21, 16-14), kojima je pripala nagrada od 7.500. Bronzu i novčanu nagradu od 5.250 evra odneo je tim iz Belgije, Ward Coucke i Tom van Walle pobedom nad austrijskim timom u sastavu Alexander Huber i Robin Seidl rezultatom 2:0 (21-17, 21-14).

Prvoplasirana ekipa osvojila je na rang listi Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) ukupno 600 poena, odnosno 160 na rang listi Svetske odbojkaške federacije (FIVB), drugoplasirana 540/144 poena, a trećeplasirana 480/128 poena.

Kompanija Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije organizavali su ovaj turnir pod patronatom Evropske odbojkaške konfederacije (CEV), na kome su, od 13. do 17. jula, posetioci na Štrandu mogli da uživaju u najboljoj evropskoj odbojci na pesku. Na turniru je učestvovalo rekordnih 70 timova iz 28 evropskih zemalja (Andora, Austrija, Belgija, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Danska, Estonija, Francuska, Grčka, Holandija, Italija, Kipar, Letonija, Mađarska, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugal, Rusija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Turska, Ukrajina, Češka, Španija i Švajcarska), što još jednom potvrđuje kvalitet odbojke koja se igra u Evropi i veličinu i značaj CEV Evropskog prvenstva.

Četiri domaća tima su na Mastersu Srbija takođe odmerila snage sa najboljim evropskim odbojkašima na pesku. Jovan Marković i Dejan Jović su naš najbolje rangirani tim, koji je zauzeo 13. mesto u finalnom plasmanu i osvojio novčanu nagradu od 1.000 eura, kao i 180 poena na rang listi Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i 48 poena na rang listi Svetske odbojkaške federacije (FIVB).

„Vrlo smo ponosni jer je javnost prepoznala naše napore i prihvatila ovaj sport u izuzetno kratkom vremenu. Takođe, verujemo da će ovaj turnir i učešće najboljih evropskih igrača ohrabriti mlade nade da se posvete ovom atraktivnom i popularnom sportu. Velika podrška Evropske odbojkaške konfederacije, jako partnerstvo sa našim generalnim sponzorom, podrška Ministarstva omladine i sporta i naravno sve veći broj ljudi koji se ovim sportom bave, osiguraće svetlu budućnost odbojke na pesku u Srbiji.“ Izjavio je Aleksandar Borčić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

„Pored velikog uspeha Prvenstva Srbije u odbojci na pesku – Vip Beach Mastersa, kojeg organizujemo već četvrtu godinu za redom, ponosni smo jer je Srbija postala važno mesto na svetskoj odbojkaškoj mapi“, dodala je Petra Štangl član UO i izvršni direktor za marketing kompanije Vip mobile.

Master Srbija privukao je i brojne javne ličnosti koje su pratile ovaj događaj iz ekskluzivne VIP lože. Među navijačima bili su proslavljeni odbojkaški reprezentativci Vanja i Nikola Grbić, Slobodan Boškan i Đorđe Đurić.

U nastavku sezone bičvoleja očekuje nas finale turnira Nacionalnog prvenstva Vip Beach Masters 2011, od 25. do 28. avgusta u Beogradu, kada će Srbija dobiti svoje šampione i šampionke odbojke na pesku.
Sve rezultate mečeva možete pogledati na zvaničnom sajtu Evropske odbojkaške konfederacije na stranici posvećenoj Evropskom prvenstvu – Masters Srbija 2011 na linku: http://www.cev.lu/mmp/online/website/main_menu/beach_volleyball/82/18657/19533/19534/index_EN.html

Takodje, fotografije u visokoj rezoluciji su dostupne na sajtu CEV-a.