Uzbudljivim kvalifikacionim mečevima otvoren Masters Srbija 2011

Uzbudljivim kvalifikacionim mečevima otvoren Masters Srbija 2011
CEV Evropsko prvenstvo u odbojci na pesku – Masters Srbija 2011, jedan od najprestižnijih turnira Evropske odbojkaške konfederacije u odbojci na pesku za muškarce, počeo je juče u Novom Sadu u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije. Sjajni mečevi na peščanim terenima na Štrandu, označili su početak kvalifikacija u okviru prvenstva koje do nedelje, 17. jula, u Novom Sadu, okuplja najbolje odbojkaše Evrope. Ulaz na tribine za sve posetioce je slobodan.

Za takmičenje se prijavilo čak 70 timova iz 28 evropskih zemalja (Andora, Austrija, Belgija, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Danska, Estonija, Francuska, Grčka, Holandija, Italija, Kipar, Letonija, Mađarska, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugal, Rusija, Slovačka, Slovenija, Srbija Turska, Ukrajina, Češka, Španija i Švajcarska), što već govori o velikom interesovanju takmičara i uzbudljivim mečevima koji nas očekuju u Novom Sadu. Zbog velikog broja prijavljenih timova formirana je rezervna lista od preko 20 ekipa.

Tokom jučerašnjeg dana po 2 tima iz Austrije, Holandije i Ukrajine borila su se za prolazak u kvalfikacije kroz državnu kvotu, a plasirali su se Hupfer-Moser (Austrija), Vismans S.-van Laanen (Holandija) i Medyanyk-Ostapenk (Ukrajina). Danas od 8 sati takmičenje je nastavljeno kvalifikacionim mečevima po sistemu jednotruke eliminacije na 2 terena, u kojima se nadmeću 30 tima kroz 22 meča. Srpski tim Siniša Antonić/Goran Marić nažalost neće nastaviti takmičenje nakon poraza od belgijskog dvojca Frankart-Verschueren (11-21, 21-17, 8-15). Osam najboljih iz kvalifikacija imaće šansu da se u glavnom turniru bori za plasman i poene u okviru rangiranja Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i Svetske odbojkaške federacije (FIVB), kao i za primamljiv nagradni fond ukupne vrednosti od čak 50.000 evra!

Na glavnom turniru, koji počinje sutra (petak) učestvovaće 24 ekipe, od kojih je 16 ekipa obezbedilo učešće na osnovu bodova na rang listi Evropske odbojkaške konfederacije, među kojima su i tri tima iz Srbije (Stefan Basta/Igor Tešić, Jovan Marković/Dejan Jović i Nenad Tatić /Nikola Galetin). Najbolje rangiran srpski tim na CEV listi je Basta/Tešić sa 75 bodova, koji je prošle nedelje zauzeo 7. mesto na CEV Satelit turniru u Konstanci (Rumunija). Glavni turnir biće završen u nedelju popodne polufinalnim i finalnim mečevima, proglašenjem pobednika i svečanom dodelom pehara i novčanih nagrada. Posetioci pored vrhunske odbojke na novosadskoj plaži Štrand, mogu da očekuju i sjajnu zabavu uz prateće programe, mnogobrojna iznenađenja i nagradne igre.

Pored glavnog takmičarskog programa, majmlađe ljubitelje odbojke na pesku obradovaće Vip Beach Masters škola odbojke, koju vodi naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić. Školu mogu da pohađaju sva zainteresovana deca starosti do 14 godina, bez obzira na to da li imaju odbojkaškog iskustva ili ne. Za školu nije potrebno prijavljivanje, već samo da deca dođu na terene na plaži Štrand. Vip Beach Masters škola odbojke biće organizovana u petak, 15. jula i subotu, 16. jula od 17 do 18 časova, kao i u nedelju 17. jula od 14 do 15 časova.

Sve rezultate mečeva možete pratiti uživo na sajtu Evropske odbojkaške konfederacije
http://www.cev.lu/mmp/online/website/main_menu/beach_volleyball/82/18657/18658/index_EN.html