Proglašeni pobednici Vip Beach Mastersa u Kragujevcu

Proglašeni pobednici Vip Beach Mastersa u Kragujevcu
U sjajnoj atmosferi i prisustvu velikog broja fanova bičvoleja, koji su se okupili na terenima isped Skupštine grada, završen je prvi turnir ovogodišnjeg, četvrtog po redu Vip Beach Masters Prvenstva, koji organizuju kompanija Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije. Pobednici turnira su Jovan Marković i Dejan Jović u muškoj, i Ivana Isailović i Milena Matić u ženskoj konkurenciji, kojima su dodeljeni trofeji i vredne novčane nagrade od 1.400, odnosno 1.100 evra.

Na turnir se prijavilo čak 55 muških i 20 ženskih ekipa, dok se u glavnom delu turnira takmičilo 16 muških i 8 ženskih timova, koji su sjajnim utakmicama oduševili brojne ljubitelje ovog popularnog letnjeg sporta. Pobednički tim u muškoj konkurenciji Jovan Marković i Dejan Jović savladao je drugoplasirani dvojac Nemanju Vidića i Miljana Kikovića rezultatom 22:20 i 21:15. Bronza je pripala timu Stefan Basta i Igor Tešić koji su u borbi za treće mesto bili bolji od Milutina Ivankovića i Bojana Mladenovića (21:16, 21:14). U finalnom meču u ženskoj konkurenciji, pobednice Ivana Isailović i Milena Matić pokazale su se spremnijim od Nataše Ševarike i Jelene Blagojević (21:18, 21:12), dok su bronzu osvojile Nina Škarić i Vanja Matić koje su savladale u napetom meču Ljiljanu Stojanović i Mirjanu Komlenović (21:16, 19:21 i 10:15).

Za odličnu atmosferu pobrinuli su se DJ, igračice na pesku, kao i već dobro poznati voditelj Galeb Nikačević, sa regionalnog programa MTV. Turnir su iz ekskluzivne VIP lože pratili i predstavnici političkog i javnog života Kragujevca i brojni gosti.

U okviru Vip Beach Masters turnira u Kragujevcu danas je završena Vip Beach Masters škola odbojke na pesku za decu, koju organizuju Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije i koju vodi proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, od ove godine zvaničan promoter ovog olimpijskog sporta u Srbiji. Tokom tri dana, školu odbojke uspešno je prošlo 300 dečaka i devojčica uzrasta do 14 godina.

Na deset mini terena za odbojku na platou ispred skupštine grada, Vanja je zajedno sa profesionalnim odbojkašima i odbojkašicama, učesnicima Vip Beach Masters turnira, mališanima pokazivao osnove odbojke na pesku, uvežbavao servis, primanje i podizanje lopti i međusobno nadigravanje. Poslednjeg dana u školi su učestvovale i Vanjine ćerke Ina i Una. Po troje najboljih dečaka i devojčica izabrani su da pre finalnih mečeva razmene prve poene sa finalistima na glavnom terenu Vip Beach Masters-a u Kragujevcu pred punim tribinama.

Nakon Kragujevca, nastavak Prvenstva Srbije u odbojci na pesku igra se od 25. do 28. avgusta, na Adi Ciganliji u Beogradu. Novi Sad će imati tu čast da od 13. do 17. jula bude domaćin Evropskog prvenstva u odbojci na pesku – Masters Srbija 2011, koji će na plaži Štrand okupiti 70 najboljih muških ekipa iz 28 zemalja Evrope, u borbi za nagrade iz ukupnog fonda od čak 50.000 evra!

Ovaj značajan sportski događaj podržali su ZTE, Hypo Alpe Adria Group, Aqua Viva, EKO Srbija, DaCapo, Red Bull i gradovi Kragujevac, Novi Sad i Beograd preko svojih javnih preduzeća, a kompanija Wiener Stadtische je osigurala ceo turnir. Medijski partneri projekta su RTS, Gloria, Radio Bravo iz Kragujevca, AS radio iz Novog Sada i TDI Radio iz Beograda. Značaj Vip Beach Masters turnira za razvoj i promociju odbojke na pesku u Srbiji prepoznalo je i Ministarstvo omladine i sporta, koje je i ove godine pokrovitelj projekta.